Архивы публикаций
Февраль 2024 (1)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (3)
Август 2023 (5)
Июль 2023 (1)
Май 2023 (2)
23 Nov 2012, 17:07Политика

Львов назвали Русским городом и потребовали запретить ВО «Свобода»

В столице Галичины — во Львове – в Российском культурном центре по инициативе партии «Русь Единая» и Всеукраинского движения «Русское Вече» состоялась научно-практическая конференция «Возрождение фашизма в Украине. Причины и последствия». В ней приняли участие представители Евразийского союза молодежи, Международного движения по защите прав народов, Русского движения Украины, Русской казачьей община Крыма, а также активисты ряда организаций Украины и России.



По словам организаторов, Львов как место проведения данного мероприятия был выбран не случайно: именно этот регион являлся эпицентром поддержки ВО «Свобода» на прошедших парламентских выборах.
«Круглый стол мы организовали во Львове именно по той причине, что здесь — настоящие фашистские проявления. И на этом примере мы покажем Востоку и Юго-Востоку страны, что нельзя быть равнодушными к проблеме фашизации. Во Львове подобное мероприятие очень актуально, ведь Львов – Русский город», — заявили организаторы.
«Прохождение «свободовцев» в парламент является достаточно серьезным фактом, над чем необходимо задуматься. Сегодня эта партия — носитель нацистской идеологии, а это — шаг к возрождению фашизма. Мы должны грамотно подойти к исторической практике фашизма в мире и в Украине в целом. В свое время «НСДП» Гитлера такими же методами, пошагово захватила власть в Германии, и чем это закончилось для мирового сообщества?» — отметил лидер «Русского Вече» Украины, кандидат исторических наук Александр Свистунов.
«Нам важно сейчас осмыслить и найти реальный механизм противостояния возрождению фашизма в Украине. Стоит ли говорить о том, что успех «Свободы» связан с протестными настроениями в Украине? Но сегодня призывы и лозунги, которые несут в массы Фарион и ей подобные, негативно сказываются в том числе и на международном имидже Украины. Необходимо искать консенсус и понимание в среде русских патриотических сил», — заявил лидер партии «Русь Единая» Алексей Ременюк.
Лидер «Русского Вече» Крыма Константин Кнырик, в свою очередь, акцентировал внимание на необходимости ведения плановой информационной войны, в том числе через все имеющиеся информационные ресурсы антифашистских сил Украины.
«Мы планируем проведение подобных мероприятий поэтапно по всей Украине. Стоит ли говорить о том, что «Свободе» не удастся поднять голову еще сильнее, если русские, антифашистские силы найдут правильный и действенный механизм объединения?», — подытожил он.


Участниками конференции принят проект обращенияк президенту В. Януковичу и странам,пострадавшим от фашизма (публикуем на языке оригинала)


Президенту України


Януковичу В.Ф.


Країнам, постраждалим від фашизму


ЗВЕРНЕННЯ


в порядку ст.40 Конституції України


учасників науково-практичної конференції «Відродження фашизму в Україні: кроки і наслідки»


Минуло 67 років, як закінчилася найжорстокіша та найкровопролитніша війна в історії людства. Народи Радянського Союзу, його збройні сили відіграли рішучу роль в переможному закінченні Другої світової війни, в боротьбі з німецьким фашизмом та японським мілітаризмом. Близько 7 млн. радянських воїнів безпосередньо приймали участь у визволенні 11-ти європейських країн, і понад 1,5 млн. у звільненні Північно-східного Китаю, Манжурії і Північної Кореї. Радянський Союз втратив 27 мільйонів людей. Прямі матеріальні збитки держави і населення склали 679 млрд. крб. за цінами 1941 року. Здавалося, що з коричневою чумою у світі покінчено назавжди, а вдячні нащадки берегтимуть пам’ять про безсмертний подвиг народу-переможця над фашизмом і його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини.
Ми, участники науково-практичної конференції «Відродження фашизму в Україні: кроки і наслідки» змушені констатувати протилежне.
Незважаючи, шо під час війни у Львові існували три великі концтабори смерті – Янівський, Шталаг-328 і Гетто, де загинули близько півмільйона чоловік (загалом по Галичині понад 1,2 млн. чоловік), теперішня львівська влада за наявності в Україні закону «Про увіковічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», відверто ігнорує його норми.
Ця влада додумалася до того, що на території колишнього концтабору Шталаг— 328 в башті, яку в’язні називали Вежею Смерті, побудували п`ятизірковий готель «Цитадель ІНН» з 26-ма комфортабельними номерами, рестораном європейської кухні «Гармата», неповторним лоббі-баром, СПА-центром та сучасним конференц-залом. Нічого подібного у Європі на території колишніх концтаборів Бухенвальд, Освєнцим, Маутхаузен та інших не збудовано! А де в Європі встановлюють бронзові меморіальні дошки есесівцям? Ніде! А у Львові по вул. Винниченко, 8 встановлено дошку ваффенштумбанфюреру СС Д. Паліїву.
Щодо Янівського концтабору смерті: якби не міжнародний меморіальний фонд, завдяки якому встановлено гранітний камінь на честь загиблих, то влада, мабуть, і нездогадувалась би, що такий концтабір у Львові взагалі існував. Окрім цього, на жаль, багато іншого. Це і події 9 травня 2011 року у Львові, що зганьбили Україну перед усією світовою спільнотою.
Ми вимагаємо від Міністерства Юстиції, Реєстраційної Палати і Прокуратури України зняти з реєстрації організації і партії, які пропагандують фащизм і нацизм, або ж вчиняють дії з ознаками нацизму і фашизму та розпалюють міжнаціональну ворожнечу.
Ми вносимо пропозицію про заборону на законодавчому рівні пропаганди фашизму і нацизму в Україні.
Ми, як патріоти України, яким не байдужа доля нашої держави, вимагаємо від Вас, Вікторе Федоровичу, як Президента України, Гаранта наших прав і свобод, на 68-му році Перемоги над фашизмом проявити політичну волю та вжити заходів до органів місцевого самоврядування Львівщини, які приймають акти всупереч Конституції і законів України, по недопущенню розповсюдження фашизму зі Львова по всій Україні. Це – неминуча ганьба та міжнародна ізоляція.


м. Львів, 20 листопада 2012 року


Оксана ШКОДА, "2000"