Архивы публикаций
Апрель 2024 (1)
Февраль 2024 (1)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (3)
Август 2023 (5)
Июль 2023 (1)
19 Jan 2007, 08:04Общество

Проект США "Здоровье матери и ребёнка - 2" в Запорожье

Проект “Здоров’я матері і дитини -1” діє в Україні з 2003 року і фінансується Агентством США з міжнародного розвитку. Його напрацювання вже втілені у роботі пологових будинків Луцька та Львова.
Проект “Здоров’я матері і дитини -2” розрахований до 2010 року. Його пілотними медичними закладами стануть пологові будинки Запорізької, Дніпропетровської, Луганської та Донецької областей.

Мета проекту – покращення здоров’я матері та дитини шляхом впровадження науково-доказових перинатальних технологій. Вони ефективні і низько затратні. У нових закладах будуть створені індивідуальні пологові зали, дружні до сім’ї, зросте частота вільних позицій під час пологів, обов’язковим має стати контакт матері з новонародженим, раннє грудне вигодовування та спільне перебування матері і немовляти в лікарні.
У Запоріжжі проект впроваджуватиметься на базі нещодавно створеного перинатального центру, який фінансується і з міського, і з обласного бюджетів.
Микола Фролов попросив гостей впровадити даний проект і в пологових будинках Бердянська, Мелітополя, Токмака. Останні потім стануть базовими для навчання медичного персоналу сільських пологових будинків. «Ми повинні шукати шляхи подолання проблем, які пов’язані з дитячою смертністю», - наголосив заступник голови облдержадміністрації..

Управління інформації та зв’язків з громадськістю