Архивы публикаций
Май 2024 (1)
Апрель 2024 (1)
Февраль 2024 (1)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (3)
Август 2023 (5)
07 Sep 2007, 00:37Общество

Сегодня в Орджоникидзевский районный суд Запорожья было подано исковое заявление экс-депутата облсовета Анатолия Шевченко

Ответчиком в заявлении значится губернатор Запорожской области Евгений Червоненко.
Как сообщил Анатолий Шевченко, причиной иска стала некорректная оценка главы области пресс-конференйии самого Анатолия Викторовича и начальника службы безопасности ГП «Солнечное» Василия Душного.
Какие высказывания Евгения Альфредовича обидели Шевченко, он изложил в своем заявлении, текст которого мы и публикуем без изменений и сокращений.
Нам стало известно, что Василий Яковлевич Душный также планирует до конца недели обратиться в суд с подобным иском.
Орджонікідзевському районному суду
м. Запоріжжя
Позивач: ШЕВЧЕНКО Анатолій Вікторович
проживаю: 71600 Запорізька область,
м. Василівка вул. *****, ***
ІІН: *****
дом. тел. *-**-**
стил. тел. 8-050-**-**-****
електронної пошти не маю
Відповідач: Голова Запорізької облдержадміністрації
ЧЕРВОНЕНКО Євген Альфредович
адреса: 69107
м. Запоріжжя, пр. Леніна, 164, ОДА
електронну пошту не знаю


Ціна позову: 5 (п”ять) тисяч гривень

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(про захист честі, гідності, та ділової репутації)
У вівторок, 28.08.2007 р., Голова Запорізької обласної державної адміністрації Червоненко Євген Альфредович на прес-конференції у Запорізькій обласній державній адміністрації, яку давав кореспондентам газет, радіо та телеканалів, сказав на мою адресу та адресу Душного Василя Яковича наклепи та образи.
Так 28 і 29.08.2007 р. у новинах “Алекс-информ” на телеканалі м. Запоріжжя “Алекс” Чрвоненко Є. А. даючи відповідь на запитання кореспондентів скаже : “Шевченко не руководитель штаба в Васильевке, повторяю, он не руководитель и Душний не руководитель штаба в Запорожском районе. Насколько я знаю Шевченко, если мне правильно дали информацию, из органов убыл за некоторое несоответствие психическое. Душный тоже имеет с психиатрами проблеми и он себя именует “Начальник безопасности. Я сказал - есть обвинения - пожалуйста к прокурору, что они мелят - мне говорить даже трудно...”
Сказаними словами на всю Запорізьку область Червоненко Є. А. наніс велику шкоду моїй честі, гідності та діловій репутації.
ПОЯСНЮЮ.
1. Я дійсно з початку серпня 2007 р. і на день проведення мною разом з Душним В. Я прес-конференції 28.08.2007 р. був Керівником Василівського районного виборчого штабу “Наша Україна Народна Самооборона”.
На прес-конференції ми разом з Душним В. Я. сказали, що Червоненко Є.А зрадив Помаранчеву революцію і розповіли ряд фактів його незаконних дій. Також я сказав, що подав заяву Президенту України Ющенку В. А., Керівнику виборчого штабу “Наша Україна Народна Сомооборона” Балогі В. І. Та Голові Політичної партії “Народний Союз Наша Україна” Кириленку В. А. з проханнями зняти Червоненка Є. А. з посади Голови Запорізької облдержадміністрації, визнати незаконним його обрання Головою Запорізької обласної організації “Народний Союз Наша Україна” та відсторонити його від виборчої компанії в сільських районах Запорізької області.
Червоненко ?. А після нашої прес-конференції 28.08.2007 р. у Запорізькій ОДА дав свою прес-конференцію кореспондентам газет, радіо та телеканалів, на якій сказав на мою адресу і Душного В. Я. вищевказані наклепи та образливі слова.
2. Я служив в ОВС з 1978 по 1984 роки. В 1983-1984 роках (в період керу вання колишнім СРСР Генеральним секретарем ЦК КПРС Юрієм Андроповим) я викрив ряд зловживань окремими співробітниками ДАІ м. Меліто¬поля, викрив видачу в двох автошколах посвідчень “Про закінчення курсів водіїв на категорію “Д” і “Є” без навчання на курсах за хабарі. Після цього окремі винні особи з метою “уникнути відповідальності” отруїли мене, а в Запорізькій обласній психіатричній лікарні зфальсифікували історію хвороби та необгрунтовано встановили мені діагноз хронічного психічного захворювання “маніакально-депресивний психоз” (далі МДП). Вказаний діагноз МДП з мене знятий (з дня встановлення в 1984 р.) консиліумом лікарів Управління охорони здоров’я Запорізької ОДА 05.05.1993 року, я визнаний психічно здоровим. Зараз Орджонікідзевським райсудом м. Запоріжжя (суддя Мазур В. С.) розглядається моя позовна заява до УМВС України в Запорізькій області “Про скасування наказу УВС Запорізького облвиконкому - 1984 р. про моє звільнення з ОВС по зфальсифікованому діагнозу МДП”.
Так я не хворів хронічним психічним захворюванням, в 1984 р. наді мною була здійснена жорстока розправа.
Крім цього, якби навіть сказані слова Червоненка Є. А. були правдивими, то він не мав права розголошувати на прес-конференції на всю Запорізьку область лікарську таємницю (розголошувати яку категорично заборонено діючим законодавством України).
Червоненко Є. А. в своєму виступі сказав, що йому повідомили вказану закриту інформацію. Особа, яка це зробила також порушила діюче законодавство України і підлягає притягненню до відповідальності.
2. Червоненко Є.А. у своєму виступі сказав слова “... что они мелят...” . Сказане слово Червоненка Є. А “мелят” є образливим для мене. Я говорив на прес-конференції 28.08.2007 р. пристойні та правдиві слова. А не “молол*.
Таким чином Голова Запорізької ОДА Червоненко Є. А. умисно наніс велику шкоду моїй честі, гідності та діловій репутації, значно підірвав мій авторитет. Я тривалий час через сказані Червоненком Є. А. наклепи та образи відчуваю сильні страждання, відчуваю недовіру багатьох людей та непристойні усмішки на мою адресу. Для виправдання я змушений тепер роз”яснювати багатьом людям про свою правоту та про те, що ні я, ні Душний В. Я. не маємо ніяких проблем з психіатрами, що ми психічно здорові Після свого виступу Червоненко Є. А. домігся мого зняття з посади Керівника Василівського районного виборчого штабу, що також підірвало мій авторитет та викликало додаткові мої страждання.
Впродовж тривалого часу я знаходжуся в поганому настрої, порушив ся нормальний спосіб мого життя.
Ніякі гроші та ніщо інше не може компенсувати мені нанесену шкоду.
На підставі викладеного та у відповідності до статей 23,201,276, 280,297,1167 ЦК України, статей З,15,118,119 ЦПК України, -
ПРОШУ:
1. Зобов”язати Червоненка Є. А. спростувати на телеканалі м. Запоріжжя “Алекс” та через інші засоби масової інформації Запорізької області сказані ним недостовірні та образливі відомості про мене.
2. Стягнути з Червоненка Є. А. на мою користь за завдану мені моральну шкоду 5 (п”ять) тисяч гривень.
3. Стягнути з Червоненка Є. А. на мою користь всі судові витрати
у розмірі *** гривень.
ДОДАТКИ:
1. Копія позовної заяви.
2. Квитанція про сплату судового мита,
3. Квитанція про оплату витрат з інформаційно-технічного забезпечення.
04.09.2007 р.
А. В. ШЕВЧЕНКО