Архивы публикаций
Апрель 2024 (1)
Февраль 2024 (1)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (3)
Август 2023 (5)
Июль 2023 (1)
21 Jul 2011, 15:40Политика

Обращение мэров к горсоветам Украины по поводу 'дела Тимошенко'

Сегодня, 21 июля, на официальном сайте запорожской мэрии появилось обращение мэров к городских советам всех уровней в Украине. Текст обращения приводим без правок и сокращений:

"Останніми днями засоби масової інформації України поширили звернення депутатів Львівської міської ради, у якому висловлюється тенденційна оцінка судового розгляду справи колишнього прем'єр-міністра України Ю. Тимошенко.
Ми занепокоєні таким відвертим і жорстким тиском на суд і категорично виступаємо проти використання органів місцевого самоврядування у роздмухуванні політичного протистояння. Наша позиція полягає у тому, що суд, без будь-якого втручання ззовні, повинен дати оцінку цій справі. Саме тому, що ці слухання дійсно мають резонансний і суспільнозначущий характер, не повинно бути жодних політичних впливів на розгляд справи.
Україна проходить непростий шлях становлення правової держави. Напередодні 20-ї річниці незалежності України ми змушені констатувати, що за ці роки було марно згаяно дуже багато часу і втрачено безліч можливостей для побудови більш справедливого суспільства. Корупція, як іржа, роз'їдає нашу державу. Безліч проблем накопичилося у міському господарстві. Люди втомилися від політичних війн і протистояння. Вони вимагають від нас створення гідних умов життя, стабільності і громадянського спокою.
Ми закликаємо наших львівських колег припинити тиск на суд і зосередитись на наближених до життя громадян проблем, задля вирішення яких виборці саме і обрали нас депутатами. Ми повинні показувати приклад толерантного ставлення до судової гілки влади, усвідомлюючи, що без незалежних судів в Україні не може бути демократії. Зміни в країні слід розпочинати з себе."