Архивы публикаций
Февраль 2024 (1)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (3)
Август 2023 (5)
Июль 2023 (1)
Май 2023 (2)
17 Sep 2010, 13:03Общество

3D-Проект: Dумай! Dій! Dопомагай!

Стартувала нова соціальна ініціатива «3D-Проект: Dумай! Dій! Dопомагай!»

У середу, 15 вересня відбулася прес-конференція з приводу старту нової соціальної ініціативи [/i]«3[/i]D[/i]-Проект: [/i]D[/i]умай! [/i]D[/i]ій! [/i]D[/i]опомагай[/i][/i] фонду Святослава Вакарчука «Люди Майбутнього». Проект спрямований на вирішення проблеми комп’ютеризації дитячих будинків, створення мережі волонтерів для неформальної освіти дітей-сиріт та формування культури благодійності загалом.[/i] [/i][/i]

Комп’ютерні технології та вміння використовувати безмежні можливості Інтернету для нас вже давно стали звичною та повсякденною річчю. Але поруч з нами є й ті, хто ніколи не сидів перед монітором комютера і навіть мишки в руках не тримав. Йдеться про вихованців дитячих будинків. Але в наших силах їм Dопомогти, тому одним із етапів 3D-Проекту є збір коштів громадою на закупівлю комп’ютерного класу для дитбудинку їхньої області. Це не лише добра справа, а й зразок спільної дії для вирішення певної проблеми у регіоні.

Святослав ВакарчукЗасновник Фондупро 3D-Проект: «Ми сподіваємось, що наш принцип спільної дії, який ми започаткували в попередніх проектах, повною мірою проявиться тут, оскільки від бажання волонтерів та небайдужих людей долучатися до 3D-Проекту буде залежати його успіх. Дуже хотів би, щоб у результаті вихованці дитбудинків отримали нові знання, а також доступ до нових технологій, яких їм часто так не вистачає. Вірю, що це допоможе їм у житті. Можливо, хтось із них з часом створить свій власний інтелектуальний, науковий або мистецький проект. Хочу побажати всім успіху та дякую партнерам, які допомагають нам і долучаються до такої непростої, але важливої справи».

Розуміючи високий ступінь недовіри соціуму до благодійності, фонд «Люди Майбутнього» вперше в Україні запроваджує прозорий механізм надання доброчинної допомоги. Для цього створено спеціальний web-інтерфейс, який відображає динаміку надходження та використання коштів. В межах прес-конференції відбулася візуальна презентація цієї системи, завдяки якій кожен, хто надіслав кошти, практично в реальному часі, має можливість відстежити процес їх надходження, а згодом отримати звіт про їх цільове використання. Команда Фонду сподівається, що така публічність процесу сприятиме формуванню довіри, як до 3D-Проекту, так і до благодійної сфери загалом. Окрім того, у найближчій перспективі, функціональність web-інтерфейсу, планується розширити та запропонувати іншим громадським організаціям, зокрема створивши незалежну опікунську раду із авторитетних представників третього сектору. Це, на думку організаторів, значно полегшить процес прозорості фандрейзингу, а відтак допоможе організаціям легше акумульовувати кошти на свої благочинні ініціативи.

Команда Фонду дякує партнерам за віру в 3D-Проект та допомогу в його реалізації, «ми відкриті до співпраці. Раді робити добрі справи разом!»



Іншим профілюючим напрямком Проекту є волонтерство. У липні було розпочато мобілізаційну кампанію, спрямовану на формування освіченої та дієвої спільноти волонтерів. Йдеться про активну молодь, котра готова ділитись своїми знаннями та часом, може стати другом та порадником для вихованців інтернатів. Для тих, хто зголоситься, у жовтні проводитиметься спеціалізована підготовка, програма якої включає особливості роботи з вихованцями дитячих будинків. Здобувши необхідні знання та навички, волонтери зможуть проводити неформальну освітню роботу у дитбудинку свого міста – допомагати дітям освоювати ПК, навчати цільово та безпечно користуватися ресурсами Інтернету, а також допомагати старшокласникам у вивченні загальноосвітніх дисциплін, стати для них інтелектуальними тьюторами (своєрідними особистими опікунами).

Юрій Герасименко – Голова правління Фонду – зазначив: «3D-Проект уже не належить суто команді Фонду, адже до його появи спричинилися, без перебільшення, сотні людей – лише офіційних партнерів майже три десятки! А ще ж волонтери, кількість яких щодня збільшується і скоро сягне півтисячі – і це тільки початок. Для нас це велика втіха, і в той же час – велика відповідальність, тому ми прагнемо робити усе прозоро та якнайкраще. Проект цікавий зокрема тим, що кожен у ньому може знайти свою площину допомоги – хтось допомогти фінансово чи подарувати зайвий комп’ютер, а хтось вміє працювати з дітьми, інші – допомагти організаційно, ресурсно чи просто доброю порадою. Переконаний, що невеличка допомога кожного у сумі дасть надзвичайно потужний синерґійний ефект».Щоб приєднатися до Команди 3Dпотрібно заповнивши анкету на
сайті Фонду……
www.peopleofthefuture.org.ua. До Проекту можна долучитись також
іншим способом: подарувати б/в техніку у дитбудинок, перерахувати кошти для
закупівлі нових ПК тощо.




Обери свою площину Dопомоги – приєднуйся до Команди 3D!



Контактна особа:[/i] менеджер зі зв’язків з громадськістю фонду «Люди Майбутнього» [/i]

Оксана Гулійчук тел.: 494-48-94, моб.: 097-720-19-19, [/i]e[/i]-[/i]mail[/i]: [/i]press@peopleofthefuture.org.ua[/i][/i]



Команда Фонду дякує партнерам за віру в 3D-Проект та допомогу в його реалізації,


«ми відкриті до співпраці. Раді робити добрі справи разом!»